Η 19η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χαλάλ (WHC), η οποία ιδρύθηκε το 1999, πραγματοποιήθηκε φέτος στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου 2023.

ist11gr

Τα μέλη του WHC, που συγκεντρώνονται μία φορά το χρόνο, μοιράστηκαν πληροφορίες και απόψεις στη γενική συνέλευση μεταφέροντας τις εξελίξεις και δραστηριότητες στην πιστοποίηση Halal στις χώρες τους. Για το σκοπό αυτό, κάθε μέλος παρουσίασε πληροφορίες για τις δραστηριότητες που πραγματοποίησε στην περιοχή του και το έργο που σχεδίαζε να κάνει στη συνέχεια.

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε. συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

-Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και παρόμοια ιδρύματα για να διασφαλιστεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Χαλάλ που προτάθηκε και έγινε αποδεκτή από το GIMDES το 2013,  να αναγνωρίζεται διεθνώς και να γιορτάζεται ευρέως ως η 17η του Ραμαζανιού.

-Τα μέλη να προωθήσουν την 17η Παγκόσμια Ημέρα Χαλάλ του Ραμαζανιού στις χώρες και τις περιοχές τους και να οργανώσουν ειδικές δραστηριότητες για αυτήν την ημέρα.

-Η 20η Ετήσια Γενική Συνέλευση της WHC θα πραγματοποιηθεί στο Durban της Νότιας Αφρικής, με οικοδεσπότη τη SANHA.

-Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2024, θα ανανεωθούν οι εκλογές για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της WHC.

-Δεδομένου ότι η έννοια του Χαλάλ είναι μια ισλαμική έννοια, κάθε έγγραφο που εκδίδεται από ιδρύματα που ιδρύθηκαν, λειτουργούν ή συνεργάζονται από μη μουσουλμάνους ή στο οποίο συμμετέχουν ως ελεγκτές δεν θα γίνονται δεκτοί από κανένα μέλος.

-Οι τεχνικές επιτροπές και οι επιτροπές της Σαρία θα διενεργήσουν λεπτομερή εξέταση του «εργαστηριακού κρέατος», γνωστό και ως τεχνητό κρέας και θα το παρουσιάσουν στην ενημέρωση των μελών.

ist2 ist3 ist4 ist5